miércoles, 12 de mayo de 2010

Tipus de transtorns per adicció

Tabaquisme:

Es calcula que aproximadament tres milions de persones moren a l'any a causa del consum de tabac. A això hem d'afegir el gran nombre i gravetat de les malalties de les que el tabac forma un important factor en el seu desenvolupament:
-càncer de pulmó i altres tipus de càncer (per exemple, càncer de laringe)
-malaltia pulmonar obstructiva crònica
-malalties cardiovasculars
-complicacions en l'embaràs
-deteriorament de la qualitat de vida.
Causa d'això, resulta comprensible que el consum de tabac hagi passat a ocupar el problema número u de salut pública, i es afirmi que la reducció en el consum de tabac és la mesura aïllada que major impacte pot tenir de cara a la reducció del nombre de morts atribuïbles al càncer.

Abús d'alcohol:

En els darrers anys s'ha produït un important increment en el consum d'alcohol juntament amb un augment significatiu del nombre de persones que presenten abús d'alcohol o dependència a aquest.
Un consum prolongat i excessiu d'alcohol està associat a trastorns del sistema nerviós central com la demència, les síndromes amnèsics, el delirium i reaccions d'abstinència davant la interrupció brusca del consum, la qual pot arribar a provocar lucinacions.Es considera que hi ha abús d'alcohol quan es donen algunes de les següents característiques:
-El consum d'alcohol interfereix en el compliment d'obligacions (per exemple, assistència a la feina oa l'escola)
-El consum té lloc en situacions en què resulta físicament perillós (per exemple, durant la conducció d'un automòbil)
-La persona ha tingut problemes legals (per exemple, arrestos) motivats pel consum d'alcohol
-Persisteix el consum d'alcohol malgrat els problemes socials derivats d'aquest (per exemple, discussions amb la família).
A més, podrà considerar-dependència de l'alcohol quan l'efecte obtingut del consum d'alcohol disminueix amb el consum continuat i la persona necessita incrementar la dosi, ia més, quan s'interromp el consum apareixen símptomes com els següents, o se segueix bevent perquè no apareguin :
-Taquicàrdies, arítmies, suors, etc...
-Tremolor a les mans.-Problemes per dormir
-Nàusees o vòmits
-Lucinacions
-Sentir-se agitat i no poder estar quiet
-Ansietat
-Crisis epilèptiques

No hay comentarios:

Publicar un comentario