jueves, 13 de mayo de 2010

Tipus de transtorns del control d'impulsos






El trastorn explosiu intermitent:

Implica l'ocurrència d'episodis puntuals en què es perd el control sobre impulsos agressius que donen lloc a actes violents greus o de destrució de la propietat, sense que aquesta agressivitat sigui explicable per la situació prèvia. El trastorn explosiu intermitent sovint s'associa a l'abús d'alcohol, el trantorno per dèficit d'atenció amb hiperactivitat i els trastorns de la personalitat.





Joc patològic:

El joc patològic, també conegut com ludopatia o ludomanía, no és ni més ni menys que la dependència i addicció al joc.Aquest trastorn té lloc bàsicament quan la persona no és capaç de controlar els seus impulsos de jugar a jocs d'atzar amb apostes econòmiques incloses, el que li comporta una sèrie de conseqüències que afecten la seva vida personal, social o laboral.






La cleptomania:

Es caracteritza per l'impuls de robar objectes innecessaris, dels que posteriorment la persona pot desfer-se (regalar-los, amagant-los o fins i tot tornant-los). A diferència d’altre tipus de robatoris, el cleptòman no obté cap benefici personal dels seus robatoris més enllà de l'alleujament de l'ansietat en fer el robatori. Els trastorns psicològics amb els quals la cleptomania s'associa amb més freqüència són els trastorns de l'estat d'ànim (especialment la depressió), el trastorn obsessiu-compulsiu, els trastorns de l'alimentació (especialment la bulímia-nerviosa) i l'abús de l'alcohol.






La piromania:


S'entén per piromania la realització d'incendis de forma deliberada, acompanyat de la fascinació i atracció pel foc, i de sentiments de plaer o alleujament de la tensió afectiva experimentada abans de calar foc. La piromania apareix freqüentment associada a problemes de conducta en la infància, ja trastorns de la personalitat, abús d'alcohol, i símptomes psicòtics en l'edat adulta.









La tricotilomanía:
La tricotilomanía es caracteritza per l'impuls d'arrencar els cabells i la important pèrdua d'aquest com a conseqüència. De nou la persona sent plaer o alleujament de la tensió afectiva a arrencar els cabells. Les àrees afectades solen ser el cuir cabellut, les celles, les pestanyes i la barba, tot i que pot afectar a qualsevol altra part pilosa del cos com aixelles o pubis. La persona amb freqüència nega el fet que es arrencada els cabells. A l'edat adulta la tricotilomanía apareix associada a trastorns de l'ansietat (especialment trnastorno obsessiu-compulsiu), depressió, abús d'alcohol, trastorns de l'alimentació, psicosi i trantornos de la personalitat.












No hay comentarios:

Publicar un comentario