miércoles, 12 de mayo de 2010

Tipus de transtorns per ansietat

Fòbia específica

El terme fòbia és la contraposició a la por o ansietat. Podem diferenciar tres tipus diferents de fòbia:
-Agorofobia
-Fòbia social
-Fòbia específica

Una persona amb fòbia, passar deiferentes etapes o nivells:

Nivell fisiològic:
-Augment de la taxa cardíaca i respiratòria
-Suduración
-Inhibició de la salivació
-Contraccions estomacals, nàusees, diarrea
-Elevació de la tensió arterial

Nivell cognitiu:
-Homenatges en forma d'autoverbalizaciones i imatges de les conseqüències negatives de enfrontar-se a la situació temuda
-Interpretacions subjectives de les reaccions fisiològic
-Creences sobre la situació temuda i sobre la capacitat d'afrontar

Nivell motor:
-Intents d'abandonar o evitar la situació temuda


Fòbia Social

Les persones amb fòbia social temen l'opinió que d'ells puguin tenir els altres, és a dir que els preocupa que els altres observin la seva ansietat o el seu rubor i actuen d'una manera maldestre o humiliant en la presència d'altres persones.Les persones amb fòbia social de vegades recurs al consum de alcohl per poder afrontar les situacions tímides, de manera que hi ha una relació entre aquest trastorn i l'abús d'alcohol (trastorn adictibo).

Agorofobia

El terme agorofobia significa tenir por a llocs públics, i el trastorn consisteix en una por irracional i persistent a trobar només en llocs públics lluny de la llar, on pot resultar difícil escapar o trobar ajuda en cas que sobrevinguin símptomes d'ansietat.Es tracta del trastorn fòbic més incapacitant i el que a més persones mou a demanar ajuda terapèutica.

Pànic

Un atac de pànic consisteix en un episodi d'intens por i malestar en el qual solen presentar-se alguns dels següents simtomas:
-Palpitacions o taquicàrdia
-Sudoració
-Tremolor o estremiment
-Sensació d'ofec o de falta de raspiración
-Sensació de ennuegament
-Dolor o molèsties al pit
-Nàusees
-Mareig, vertigen, inestabilitat o desmai
-Sensació d'estar separat d'un mateix
-Sensació deirreabilidad-Por de tornar-se boig oa perdre el control
-Por a morir
-Sensació de formigueig
-Calfreds o sifocos


Transtorn Obsessiu-Compulsiu

El trastorn obsessiu-compulsiu es caracteritza per la presència de pensaments, obsessions i de comportaments compulsius diguem a fer desaparèixer les obsessions o evitar-les.Les obsessions consisteixen en idees, pensaments, impulsos o imatges que s'experimenten com invasius, recurrents i inapropiats i que causen una ansietat i malestar notable.Les compulsions són conductes manifestants (per exemple: rentar-se les mans, ordenar, comprovar, netejar ...) o respostes mentals (per exemple: resar, comptar, repetir paraules en silenci ...) que intenten eviar les temudes conseqüències de l'obsessió o disminuir la ansiesad associada.

Transtorns per estrès posttraumàtic

El trastorn per estrès posttraumàtic es caracteritza per la contínua reexperimentación per part de la persona d'un esdeveniment traumàtic en el qual ha vist amenaçada la vida o la integritat física d'altres persones i / o la seva pròpia.

Trastorn per ansietat generalitzada

La característica més significativa del trastorn per ansietat generalitzada són les preocupacions. La persona presenta un ampli rang de preocupacions que no és capaç de controlar sobre diferents àrees de la vida. Aquestes preocupacions produeixen ansietat i alguns dels següents símptomes:
-Inquietud
-Fatiga
-Dificultat per concentrar-se o mantenir la ment en blanc
-Irritabilitat
-Tensió muscular
-Pertorbacions del son

No hay comentarios:

Publicar un comentario