jueves, 6 de mayo de 2010

Què fer davant l'estrès?

1. Relaxa't. Realitza activitats que et permetin renovar física i psicològicament: descans, vacances,esports i activitats d'oci, tècniques de relaxació.

2. Fes exercici. Les activitats físiques com caminar,nedar, o fins i tot netejar el quart, reparen les nostres forces i ens reanimen.

3.Tens que tenir una dieta saludable. Evita l'automedicació i l'abús de cafeïna, alcohol i menjars.

4. Sé assertiu. Estableix límits, aprèn a dir que«No». Suspèn les activitats que són menys prioritàries, és a dir, "tria les teves batalles".

5. Organitza el teu temps. Prioritza i estructura les teves activitats i expectatives.

6. Intenta mantenir expectatives realistes. Esperar massa d'un mateix o dels altres, exigir-perfecció o ser inflexible amb les prioritats pot generar molta frustració.

7. Comparteix les teves emocions. Busca algú amb qui conversar i expressar les teves emocions, tant el riure com la pena i la ràbia.

8. Anticipa les situacions estressants i prepara't.Imagina la situació (l'examen o l'entrevista, perexemple) i practica les teves respostes i reaccions per estar preparat.

9. Ordena teu espai personal. Neteja i arregla la teva habitació i la teva taula d'estudi. Canvia el teu ambient físic de manera que t'ajudi a treballar i descansar millor.

No hay comentarios:

Publicar un comentario